De Monitor op NPO2: ‘Maatschappelijke kosten woonprobleem’

 

‘Als er niet snel meer betaalbare woningen worden gebouwd in de Leidse regio lopen de zorgkosten enorm op.’ Daarvoor waarschuwt directeur-bestuurder Emmy Klooster van De Binnenvest.

De Binnenvest verleende hulp aan het televisieprogramma Huurdersproblemen van De Monitor dat op 13 februari werd uitgezonden op NPO2. Naar aanleiding van het programma was Emmy Klooster ook te beluisteren in het programma Smaakmakers op Radio1.

In de problemen na scheiding

De Monitor trekt aan de bel namens alle gescheiden mensen die na de scheiding geen betaalbare woning vinden voor zichzelf en hun kinderen. ‘De stress loopt thuis op door deze woonsituatie. Wat is dan beter vanuit het perspectief van de overheid: niets doen en kijken of jij jezelf weet te redden? Of ingrijpen en daarmee mogelijk erger voorkomen?’
Deze vraag legde De Monitor voor aan De Binnenvest naar aanleiding van het verhaal van Jenny die door een maatschappelijk werker naar de dak- en thuislozenopvang werd gestuurd. ‘Maar is dat een voor de hand liggende plek voor een moeder die, behalve haar “woonprobleem”, haar leven heel goed op orde heeft?’

Morele vragen en maatschappelijke kosten

En los van de morele vraag of iemand moet worden geholpen, wat zijn eigenlijk de maatschappelijke kosten als Jenny door de stress steeds meer vast loopt en uiteindelijk alsnog bij een dak- en thuislozenopvang terecht komt? De Binnenvest hielp om het uit te rekenen.

 

 

U bent hier