Een maand van liefdadigheid

Dit jaar is alles anders dan anders. De coronacrisis heeft het leven letterlijk even stilgezet, het heeft de kaarten anders geschud. Het heeft ons doen beseffen wat we hebben of juist niet hebben….

Dit besef heeft geleid tot fantastische initiatieven, want wat zijn we verwend! Meer nog dan andere jaren zijn mensen in beweging gekomen om onze dakloze mensen een hart onder de riem te steken. Om ook hen een gezellige en warme decembermaand te bezorgen. 

Om maar een paar voorbeelden te noemen; een meisje van 6 die van haar zakgeld besluit mutsen te kopen om uit te delen aan de daklozen. Een vrouw die een inzamelingsactie op touw zet en overweldigd raakt van de vele giften. Een man die door online kerkdiensten, van het geld uit de collectezak, besluit boodschappen te doen voor onze cliënten. Mensen die langskomen met een meter kerststol, cadeautjes en winterjassen. Een buurvrouw die chocolade brengt voor de toekomstige passanten van onze nieuwe winteropvang. Een vrouw in Alphen die wekelijks lekkers komt brengen uit een goed hart. Mensen die oliebollen, appelflappen en taarten bakken en zelfs een meisje die samen met haar vader, naast een boodschappentas vol spullen, een bloemetje voor de zorgmedewerker mee bracht. 

Naast individuen zijn er ook tal van bedrijven* die aan ons hebben gedacht. Bedrijven die door het sluiten van de vestiging hun voorraden gaven. Bakkers die ons voorzien hebben van broden, kerkstollen en ander lekkers. Kerken die maaltijden, cadeaus en kerstpakketten brachten. Een motorclub die zelfgemaakt eten kwam brengen. Een school die door een inzamelingsactie een prachtig bedrag heeft overgemaakt. Een pizzeria die in het nieuwe jaar versgebakken pizza’s bracht. Hartverwarmend allemaal. Namens ons en onze cliënten heel hartelijk bedankt!

“Leuke actie,” “Lief gebaar” Cliënten Maansteenpad

*HEMA, de pizzabakkers, Marekerk, Sionskerk, Manpower uitzendbureau, Visie-R, Bakkerij van Kempen, Sinterklaas in Leiden, Vlietlandcollege en andere winkels, kerken, veilingen, bakkers en fondsen.

 

U bent hier