Een sprookjesachtige dag

Mensen die in het Sociaal Pension verblijven zijn door hun psychische of psychosociale problemen aangewezen op 24-uurs zorg. De bewoners worden ondersteund en begeleid in hun dagelijks wonen en leven. Ze werken aan zelfredzaamheid en participatie, of aan stabilisatie van een psychiatrisch ziektebeeld.

Elk jaar gaan we een dagje op pad met de bewoners van het Sociaal Pension. Dat is een gewaardeerde traditie geworden. Tijdens eerdere uitjes stonden een rondvaart of een bezoek aan Drievliet of aan de dierentuin op het programma, en dit najaar was de Efteling de bestemming. Op deze sprookjesachtige plek hebben tien bewoners van het Sociaal Pension een fantastische dag beleefd.

Voor de bewoners betekenen deze uitjes heel veel: onder de mensen zijn, meetellen in de samenleving, en ook: uit je ‘comfort zone’ stappen. De moeilijkheden waar de bewoners mee kampen verdwijnen even naar de achtergrond. Zo’n uitje geeft een gevoel van saamhorigheid en gedeeld plezier. Voor sommigen is het uitje misschien wel het hoogtepunt van het jaar.

U bent hier