Feestelijke aftrap 'consumer run' maken van Het Open Venster

Op 23 september vond een feestelijke aftrap plaats aan de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn. Aanleiding was het ‘consumer run’ maken van Het Open Venster, oftewel dat de bezoekers er alles kunnen doen, zoals koffie zetten, eten maken enzovoort. Dat is de wens van de gemeente, De Binnenvest en het bestuur van Het Open Venster, die alle een toespraak hielden.

Dankzij het inloophuis Het Open Venster kunnen mensen zonder vaste verblijfplaats in Alphen aan den Rijn warm eten krijgen, douchen en hun kleren wassen. Ze kunnen de opvang ook als postadres gebruiken en er gesprekken voeren met lotgenoten of professionele begeleiders. Daarvan zijn er drie, die worden ondersteund door 45 vrijwilligers.

Een feest werd het, met marktkramen, tenten, mueziek van het Shantykoor de Marconisten uit Leimuiden en een fraai venster dat gedurende het feestje werd geopend naar Het Nieuwe Open Venster. In de ene tent konden bezoekers hun ‘dromen’ geschreven op wolken ophangen, de andere tent was gevuld met ingrediënten om zelf een broodje te maken en een pan soep. Bij de marktkramen was er informatie van Tom in de Buurt en De Binnenvest.

Meer informatie over Het Open Venster: http://www.inloophuis-hetopenvenster.nl

U bent hier