Fietspad over de dam Energiepark geopend

Sinds vrijdag 31 januari is het noordelijk deel van Leiden rechtsreeks verbonden met het centrum via een fietspad dat over het terrein van de dag- en nachtopvang van de Nieuwe Energie loopt. Wethouder Ashley North, directeur-bestuurder Emmy Klooster van De  Binnenvest en een vertegenwoordiger van Energiecentrale Uniper waren de eersten die over het fietspad reden. Daarna volgden snel de eerste nieuwsgierige bewoners. Sommigen reden zelfs een paar rondjes om te vieren dat de verbinding nu eindelijk gelegd is.

Directeur-bestuurder Emmy Klooster van De Binnenvest ‘We zijn trots dat dit fietspad over ons terrein en langs onze maatschappelijke opvang is aangelegd en dat we goede afspraken hebben kunnen maken over het gebruik van het fietspad.’’ Het fietspad zal dagelijks geopend zijn tussen 07.00 en 22.00 uur.

In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan de herinrichting van het Energiepark als onderdeel van het Singelpark. In het voorjaar zal het gedeelte bij het Ambachtsplein worden opgeleverd. Op deze locatie zullen bomen worden toegevoegd en zal de verbinding naar het Huigpark worden gelegd. De herinrichting wordt stapsgewijs aangepakt. In het voorjaar van 2020 hoopt gemeente Leiden de werkzaamheden helemaal af te ronden.

 

U bent hier