Jubileumfeest 25 jaar De Binnenvest

Ooit begonnen als een samengaan van de nachtopvang en een begeleid wonen-project in Leiden, bestaat De Binnenvest dit jaar 25 jaar. In de eerste week van september is dit gevierd met cliënten, samenwerkingspartners van gemeenten, woningcorporaties en collega-zorgorganisaties.


Omdat het weer op donderdag 5 september grillig was, werd de feestelijke lunch in het gebouw van Nieuwe Energie gehouden. Bij binnenkomst ontving iedereen een feesttas met daarin één soort etenswaren, bijvoorbeeld brood, kaas of druiven. Om een goed belegde boterham te kunnen eten moest je dus met je buren in gesprek om alle ingrediënten op je bordje te krijgen. Meer dan tweehonderd mensen lunchten mee, terwijl intussen sfeervolle muziek werd gespeeld.


Emmy Klooster, directeur bestuurder van De Binnenvest, nam de gasten mee door de jaren en de ontwikkelingen van kleinschalige opvang naar een breed palet aan diverse woonvormen in de regio Leiden. Onverkort streeft ze met De Binnenvest naar passende huisvesting voor iedereen, zodat niemand aan de kant hoeft te staan. Met een hartverwarmend gedicht van een oud-cliënt sloot ze af.
Roel, inwonend assistent-beheerder, hield een gloedvol pleidooi voor inzet van ervaringsdeskundigheid. Hij benadrukte het belang hiervan en vraagt De Binnenvest hier echt werk van te maken.


Voor de vrijwilligers van De Binnenvest stond zaterdagochtend 7 september taart met koffie in het Sociaal Pension aan het Morspad klaar. Na een uitdagende speurtocht kon genoten worden van een heerlijke maaltijd, terwijl enkele jubilerende vrijwilligers in het zonnetje werden gezet. Want dankzij de inzet van de vrijwilligers kan De Binnenvest veel meer betekenen voor cliënten om hen hun plek in de maatschappij weer te helpen vinden.

Foto's door Louis Beasjou

U bent hier