Kinderen uit de ACO brengen bezoek aan Kinderboerderij Merenwijk

Op 14 maart brachten kinderen uit de Ambulante Crisisopvang onder begeleiding van medewerkers van De Binnenvest een bezoek aan Kinderboerderij Merenwijk. We hebben cup cakes versierd, lammetjes geaaid en geknuffeld met de konijnen. De boer gaf ons een rondleiding over de boerderij en we mochten zelfs de koeien eten geven en de kuikentjes vasthouden. De kinderen waren helemaal in hun element.

Met deze activiteit voor de kinderen van de ACO doet De Binnenvest mee aan het project Huisje Boompje Beestje van stichting Kinderpostzegels. ‘Elk jaar komen 8.000 kinderen in Nederland in de vrouwenopvang en de daklozenopvang terecht. Ze verblijven vaak in een omgeving die meestal niet ingericht is voor kinderen. Weg van hun school, vriendjes, huisdier en vertrouwde omgeving. Spelen, natuur en dieren hebben een bewezen positief effect op het zelfvertrouwen van deze kinderen. Het vermindert stress en maakt dat ze beter kunnen omgaan met hun problemen.’

Omdat het zo geslaagd was doen we deze middag nog eens dunnetjes over op woensdag 23 mei, in augustus en september om de diverse seizoenen op de kinderboerderij mee te beleven.

Met dank aan Kinderboerderij Merenwijk, Taxi Wielkens, Theehuis de Trotse Pauw en Vrienden van De Binnenvest die deze middag mogelijk hebben gemaakt.

U bent hier