Natuur- en dierprojecten voor kinderen in de opvang

 

Op 23 mei zijn we weer naar Kinderboerderij Merenwijk geweest met cliënten en kinderen die in de opvang verblijven. Het bezoek stond in het teken van de aankomende zomer. De kinderen hebben samen met de boer dieren gevoerd, een goudfazant uit zijn ei geholpen en ponyritjes gemaakt.

De komende drie jaar ontwikkelen we meer aanbod met natuur en dieren voor kinderen in de gezinsopvang. Dit doen we met steun van het project Huisje Boompje Beestje van stichting Kinderpostzegels.

Met het project Huisje Boompje Beestje ondersteunt stichting Kinderpostzegels samen met de Postcodeloterij instellingen voor maatschappelijke- en vrouwenopvang met het inrichten van natuur- en dier projecten voor kinderen in de opvang. Uiteindelijk willen we maandelijks een activiteit organiseren voor kinderen in de opvang. En daarbij kunnen we hulp gebruiken van enthousiaste vrijwilligers!

 

Vrijwilligersoproep:

  • Heb je affiniteit met kinderen en met buiten zijn?

  • Ben je beschikbaar op woensdagmiddag?

  • Wil je als vrijwilliger De Binnenvest ondersteunen in het bedenken en uitvoeren van activiteiten voor kinderen en hun ouders?

Stuur dan een mail waarin je je interesse kenbaar maakt naar nieuwekracht@debinnenvest.nl !

 

Kinderen in de opvang gaven aan vaak het buiten spelen en contact met dieren te missen. Bovendien is er wetenschappelijk bewijs dat natuurcontact helpt met het verwerken van nare ervaringen en stress.” – Stichting Kinderpostzegels

U bent hier