Omwonenden hebben geen last van hun nieuwe buren in de speciale woonunits in Leiden

Een jaar na oplevering van de speciale woonunits aan de Fruinlaan in Leiden, is de evaluatie helder. De omwonenden hebben geen last van de nieuwe buren die in hun straat zijn komen wonen. Buurtbewoners Frans de Haan vertelt aan Sleutelstad over de bewoners van de nieuwe woonunits: “…dat gaat eigenlijk prima! Er is op zich weinig contact, maar er is ook geen overlast.”

Te weinig privacy

De omwonenden zijn wel ontevreden over de plek waar de units zijn geplaatst. “Wij gunnen iedereen een woning, laat dat duidelijk zijn.”, vervolgt De Haan. “Ook bijzondere doelgroepen. Maar er is minder privacy en het is een aantasting van ons woongenot.” Ook zijn buurtbewoners bang dat het bestemmingsplan in de toekomst wordt gewijzigd en de woonunits langer in de buurt zullen staan.

Janneke Oude Groen, maatschappelijk werker bij De Binnenvest is blij met de resultaten van de evaluatie. De omwonenden hadden in het begin zorgen over de komst van de nieuwe bewoners. “…en daarom hebben we extra goed gekeken wie hier zou passen in de buurt.”

Al met al zijn we blij met de uitkomsten van de tussentijdse evaluatie. We hopen dat deze positieve ervaringen bijdragen aan het re-integratie proces van (ex)daklozen en dat het stigma, dat vaak aan hen kleeft, verdwijnt.

Klik hier voor het gehele nieuwsbericht van Sleutelstad

U bent hier