Samen moestuinbakken bouwen

Op vrijdag 10 oktober bouwde een groep medewerkers van Avery Dennisson moestuinbakken op de Nieuwe Energie, het pand waar de dag- en nachtopvang van De Binnenvest is gehuisvest. Dat deden ze samen met het Klussenteam en de Vrienden van het Singelpark. De moestuinbakken, potgrond, zaden en de lunch zijn geschonken door Avery aan De Binnenvest. Naar aanleiding van de middag gaat Avery Dennisson kijken of Binnenvest-cliënten dagbesteding kunnen gaan doen in het bedrijf.

Granting Wishes

Avery Dennisson, een bedrijf dat stickers, etiketten en belettering verzorgt, heeft een fonds dat Granting Wishes heet. Dit fonds keert jaarlijks geld uit aan goede doelen en instellingen met een ANBI-status. Het team engineers, werkzaam op de locatie Leiden, wilde voor hun jaarlijks teamuitje graag iets doen voor de maatschappij. Zo kwamen ze bij De Binnenvest uit. En dat trof, want er lag net een projectwens klaar. Projectcoördinator Patty Zoet:  ‘We wilden de tuin omtoveren tot moestuin waardoor de producten uit de tuin ook in de keuken van de opvang kunnen worden gebruikt. De moestuin is ook een aanvulling op het aanbod voor dagbesteding.’

Hoe beleefden de engineers deze activiteit?

‘Ondanks de harde regen hebben we een heel geslaagde middag gehad. We zijn blij met het eindresultaat: de bakken staan er mooi bij. De frietjes aan het eind van de middag maakten het helemaal af’. ‘We hebben, na het bouwen van de bakken, een rondleiding gekregen door het gebouw. We hebben nu een beter beeld van het werk dat jullie doen, dit waarderen wij zeer’.

 

U bent hier