Sijgje Leiden verrast met maaltijden

 

Toen Proeflokaal Sijgje net als alle restaurants in Nederland moest sluiten, had eigenaar Claudio Houtman tot zijn geluk al voorbereidingen getroffen om maaltijden te kunnen bezorgen. Op die manier proberen de verschillende restaurants van Sijgje in de regio zich staande te houden. Omdat bezorgen toch al tot de nieuwe mogelijkheden behoort, besloot Houtman daarmee enkele organisatie een hart onder de riem te steken. Zoals ook De Binnenvest, dat zorg aan dak- en thuislozen blijft bieden, juist ook in tijden van corona.

Medewerkers van De Binnenvest konden op locatie een maaltijd bezorgd krijgen. Uiteindelijk genoten dertig medewerkers in Leiden en Alphen van een maaltijd van het Leidse Proeflokaal Sijgje.
Houtman: ‘We zijn gewend om hard te werken in de horeca. Dan is het best lastig om ineens maandenlang stil te blijven zitten. We zijn dus blij als we iets voor anderen kunnen betekenen.’

Sijgje bezorgde de afgelopen weken al maaltijden aan het verplegend personeel van een verzorgingshuis in Nootdorp, aan de politie in Pijnacker-Nootdrop en nu dus aan De Binnenvest, tot grote vreugde van de medewerkers.

Dat het coronatijd was, bleek ook uit het moment van bezorging. Deze keer even geen hartelijke ontvangst met veel lachende mensen, handen schudden en vrolijke praatjes. ‘Tja, zoiets gaat in deze tijden heel ingetogen,’ zegt Houtman. ‘Wij rijden er met onze auto’s heen, zetten de spullen voor de deur, lopen een eindje terug, zien nog iemand even zwaaien en dat was het dan.’ Maar volgens hem is dat logisch. Zijn team haalt het plezier al uit het klaarmaken en het idee dat mensen er blij mee zijn.

 

U bent hier