Inloop locatie Het SPIL is verhuisd

SPIL

Het SPIL, één van de locaties van De Binnenvest is maandag 7 maart verhuist. Vanaf nu is Het SPIL te vinden op de Oude Rijn 59. Ook daar zit receptioniste Miriam weer klaar om cliënten warm te ontvangen met verse koffie en een praatje.

De Binnenvest heeft verschillende locaties. Eén daarvan is Het SPIL. Het SPIL is echt de spil van de organisatie. “De VVV van De Binnenvest. ” noemt Miriam het gekscherend. “Het is de eerste plek waar mensen terecht komen met een hulpvraag. Vanuit hier zorgen we ervoor dat iedereen op de juiste plek komt." Daarnaast is Het SPIL de inloop locatie voor jongeren. Zij kunnen hier op werkdagen, zonder afspraak terecht van 11:00 - 16:00.

Het pand aan de Oude Rijn is niet onbekend voor De Binnenvest. Een deel van de Leidse ambulante teams zat hier al, maar daar komen de teams van Het SPIL nu bij. Dat alles onder 1 dak zit heeft z’n voordelen. Zo zijn er kortere lijntjes en weet iedereen elkaar nog sneller te vinden. Ook is er op de nieuwe locatie meer ruimte om flexibel te werken en is de inrichting afgestemd op de toekomst.

Over de extra trap die cliënten op moeten bij de Oude Rijn maken we ons niet zoveel zorgen. Als je al zo dapper bent geweest om de eerste stap te zetten en hulp te vragen, dan zullen die paar treden ook geen extra drempel vormen.

Miriam voor de balie