NLdoet; Kom helpen in de Buurttuin

Mensen in kring met tomaten rondom

Het begon met een aanvraag op papier; Samen aan de slag in de buurttuin. Er was een droom, een enthousiaste cliënt en een inmiddels net zo enthousiaste begeleider. Wooncorporatie Stek deed mee, kwam met een geschikt stuk grond en mobiliseerde buurtbewoners. De gemeente Lisse aan boord en we konden aan de slag. Maart 2022 tijdens NL Doet, stak burgemeester Lies Spruit de eerste, symbolische schep in de grond. Een papieren plan dat uitgroeide tot een heuse buurttuin.

Naast fruitbomen, prei, tomaten en hortensia's groeit ook het belang van de buurttuin. Een plek waar je welkom bent, jezelf kunt zijn, altijd iets te doen is of te bespreken. Buurtbewoners, cliënten, wijkbeheerders, begeleiders, ervaringsdeskundigen, allemaal bij elkaar, door elkaar, met elkaar. Samen zijn. Daar gaat het om. 

Als vrijwilliger ook iets doen in de buurttuin, eenmalig of vaker? Kom dan vrijdag 10 maart langs tijdens NL doet. 

Vrijdag 10 Maart 10:00-13:00

Waar: Op de hoek naast Broekweg 42, Lisse

Begeleider Tom in de Buurttuin
Met de voeten in de klei

Ertoe doen

NLdoet kan het begin zijn van vele mooie dingen. Organisaties maken kennis met nieuwe vrijwilligers, kunnen rekenen op meer lokale belangstelling en vergroten hun impact. En vrijwilligers die tijdens NLdoet hebben meegeholpen gaan vaker vrijwilligerswerk doen.

Wil nog meer uit je NLdoet deelname halen? En weten wat je nog meer kunt doen, ook na NLdoet? Klik dan hier.