Maatjesproject

Cliënten kunnen bij De Binnenvest terecht voor opvang en begeleiding. Maar net als iedereen hebben ook onze cliënten behoefte aan gewoon leuke dingen doen. Liefst samen met iemand. Daarom zijn we voor onze cliënten altijd opzoek naar een maatje. Het hoeft niet veel tijd te kosten, al is het een uurtje per week. Het belangrijkste is dat je er voor iemand bent.

Wat doet een maatje?

Een maatje is een vrijwilliger die met enige regelmatig optrekt met een cliënt. Dit kan al vanaf een uurtje per week. Als je je aanmeld als maatje leggen we jouw wensen en eigenschappen naast die van onze cliënten om zo een passende match te maken. Wat er dan van je verwacht wordt? Eigenlijk vooral samen alledaagse dingen doen: koffie drinken, kletsen, sporten, naar het museum of gewoon samen chillen. Soms hebben cliënten ook specifieke vragen zoals hulp bij het halen van een rijbewijs, het maken van huiswerk of gezonder eten. Zolang jullie er allebei maar plezier aan beleven. Het is een vorm van georganiseerde vriendschap: een maatje is een gelijkwaardige kameraad, géén hulpverlener.

Maatje worden?

Lijkt het je wel wat om maatje te worden? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek via vrijwilligers@debinnenvest.nl.

 

Gewoon samen op stap

 

Als maatje doe je zinvol en inspirerend vrijwilligerswerk in een ongedwongen sfeer. Je ontmoet boeiende mensen met bijzondere verhalen. Door samen activiteiten te ondernemen beteken je iets wezenlijks voor je maatje en verbreed je je eigen kijk op de samenleving. Dus niet alleen de cliënt heeft wat aan het maatjesproject. 

Begeleiding en praktische zaken

Maatjes krijgen een training en individuele begeleiding van een maatschappelijkwerker. Bovendien vergoeden we je reiskosten en ben je verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk. 

Maatje worden?

Lijkt het je wel wat om maatje te worden? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek via vrijwilligers@debinnenvest.nl.

 

U bent hier

Maatje Daniëlle:

“Maatje zijn is niet moeilijk: ik hoef er alleen maar te zijn.”

Maatje Anton:

“Verrassend om te zien hoe je ook naar de wereld kunt kijken. Het is goed om eens uit je eigen kringetje te stappen. Zo bekijk je jezelf ook weer eens anders.”

Theo (cliënt):

“Ik wilde graag gaan sporten, maar vond het lastig om alleen te gaan. Toen ik eenmaal een paar keer met mijn maatje had gesport, was het makkelijker. Nu ga ik soms alleen, en soms gaan we samen!”

Maatje Marieke:

“Door mijn vrijwilligerswerk als maatje ontdekte ik in mijn stad een heel andere wereld.”