Ben je dakloos of dreig je het te worden?

Als je dakloos bent of dreigt het te worden, kan De Binnenvest je helpen met opvang en/of ambulante begeleiding. Heeft je verhuurder aangegeven dat je je huis uit moet? Of weet je om een andere reden op welke datum je dakloos gaat worden? Kom zo snel mogelijk langs. Hoe eerder je aanklopt, hoe beter we kunnen helpen. Misschien kunnen we samen zelfs voorkomen dat je je huis kwijtraakt.

 Wat kan De Binnenvest voor je betekenen?

De Binnenvest helpt op verschillende manieren. Allereerst door het bieden van opvang en begeleiding bij allerlei praktische, sociale en persoonlijke zaken, en indien nodig beschermd wonen. Daarnaast bieden we intern en extern verschillende vormen van dagbesteding. Ook hebben we een groepsaanbod, wat inhoudt dat je in een groep eraan gaat werken om je leven weer op de rails te krijgen.

Dag- en nachtopvang

Onze dag- en nachtopvang is een plek waar je een bed kunt krijgen, kunt douchen, je kleren wassen,  ’s ochtends ontbijten en ’s avonds een warme maaltijd nuttigen. Overdag neem je deel aan het groepsaanbod, help je met schoonmaken en andere klussen, en werk je eraan om je leven weer op de rails te krijgen. Je krijgt begeleiding van de groepswerkers en je woonmaatschappelijk werker.

Crisisopvang

De crisisopvang biedt opvang voor jongeren en gezinnen. Hier krijg je begeleiding van ambulante groepswerkers en je persoonlijk begeleider en werk je eraan om je leven weer op de rails te krijgen.

Zijn er voorwaarden aan verbonden?

De Binnenvest is er voor iedereen met een legale verblijfstatus die binding heeft met de regio Leiden, regio Katwijk-Duin- en Bollenstreek of regio Alphen aan den Rijn, en dakloos is geworden of verwacht zeer binnenkort dakloos te worden. Twijfel je of je in aanmerking komt, bel gewoon: onze medewerkers zoeken het graag voor je uit.

 

Waar kun je terecht?

  • Bel 071 - 516 61 00
  • Kom langs bij het SPIL: Pelikaanstraat 5, Leiden
    Inloop maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.
  • Of kom langs bij dag- en nachtopvang Nieuwe Energie: Papegaaisbolwerk 25, Leiden
    Inloop elke dag van 9.00 tot 21.00 uur.

 

Ben je dakloos of dreig je dakloos te worden in Katwijk, de Duin- en Bollenstreek of Alphen aan den Rijn? Kom dan naar het spreekuur van De Binnenvest bij jou in de buurt in: