'Gelukkig gaat het nu goed met mij' - Marijke

Op mijn achttiende ben ik vanuit Sint-Maarten naar Nederland gekomen. Alleen. Ik kon bij familie in Den Haag terecht, maar ik was daar niet gelukkig. Helaas ben ik in de harddrugs gevlucht. Ik ben eerst bij de Emiliehoeve en Exodus beland om af te kicken. Dat is gelukt, maar daarna waren de problemen nog niet voorbij. Ik had geen huis en zat in de schuldsanering. De Binnenvest heeft mij geholpen mijn leven weer op de rit te krijgen.

Via De Binnenvest heb ik een eigen plek gekregen om te wonen en dat is fijn. Ik ben graag zelfstandig en regel mijn zaken het liefst zoveel mogelijk zelf. Maar ik word wel eens van het kastje naar de muur gestuurd en dan ben ik blij met de hulp van mijn begeleiders. Inmiddels ben ik uit de schuldsanering en kan ik goed omgaan met geld.

“Na mijn drugsverslaving heb ik hier mijn leven weer op de rit gekregen.”

Op zoek naar betaald werk

Ik werk nu als vrijwilliger, onder andere bij De Binnenvest. Ik ben hier receptioniste en werk in de koffiecorner. Ik ben een sfeermaker en maak het graag voor iedereen gezellig. Samen met mijn begeleider ben ik op zoek naar betaald werk, al willen ze me in de koffiecorner eigenlijk liever niet kwijt!

Ik ben niet alleen op zoek naar een baan, maar ook naar een huis waar ik kan gaan wonen met mijn man en zijn kinderen. Ik ben onlangs getrouwd en ik ben zo blij met hem. We kunnen samen lachen en huilen. Ik voel me nu goed. Het gaat goed met mij.

U bent hier