'Het allerbelangrijkste is snel een huis vinden - Dorien

Kort geleden ben ik zonder waarschuwing uit mijn huis gezet. Ik wist niet wat me overkwam. Mijn huisbaas bleek corrupt. Met twee tassen en mijn vogel ben ik in Nieuwe Energie beland. Ik krijg hier niet alleen praktische hulp, maar word ook begeleid door een psycholoog om de huisuitzetting te verwerken. Voor mij is nu het allerbelangrijkste om snel weer een huis te vinden.

Ik ben verpleegkundige en heb een baan voor drie dagen in de week. Dit werk kan ik gelukkig blijven doen. Ik heb geen schulden en heb altijd netjes al mijn rekeningen betaald, ook de huur. Ik had wel het gevoel dat mijn huisbaas een oplichter was, maar ik had geen keus. Ik kon nergens anders een woning vinden.

Juridische hulp

Ik had niet verwacht dat ik uit huis gezet kon worden. Tegen mijn huisbaas loopt nu een rechtszaak. Ik word geholpen door drie juridische adviesbureaus en twee pro-deo advocaten. Daar ben ik blij mee, want zelf kan ik het niet betalen. Bovendien word ik in mijn eentje niet serieus genomen.

“Ik verloor mijn huis zonder waarschuwing door een corrupte huisbaas.” 

Niet achterover leunen

Ook al krijg ik veel hulp van mijn begeleider en psycholoog, het is niet zo dat je in Nieuwe Energie achterover kunt leunen en afwachten. Zo werkt het niet. Ik heb me op verschillende plekken ingeschreven voor een woning. Ook heb ik een aanvullende uitkering aangevraagd, maar ik wil het liefst meer gaan werken. Ik heb al gesolliciteerd bij verschillende winkels. En ik hoop stiekem dat ik op korte termijn terug kan naar mijn huis, want dat staat nog steeds leeg.

U bent hier