'Ik hoop dat ik mijn zoontje binnenkort thuis kan ontvangen' - Baron

Dit is de tweede keer dat ik in Nieuwe Energie zit. Ik heb turbulente jaren achter de rug. Ik heb vastgezeten en bleek een zeldzame spierziekte te hebben. Ik leef voor mijn muziek en mijn zoontje. Het belangrijkste voor mij is nu: samen met De Binnenvest aan een woning werken. Want een eigen plek is de basis, het fundament, om muziek te kunnen maken en mijn zoontje te ontvangen.

Zolang ik mij kan herinneren ben ik met muziek bezig geweest, melodieën componeren, teksten schrijven en rappen. Een van mijn begeleiders is ook muzikant, samen maken we muziek. Hij begrijpt mij. Begin van de zomer heb ik mogen optreden in het toneelstuk ‘Zie je mij?’. Dat vond ik geweldig, want dat wil ik het liefst, optreden als muzikant.

Geen contact met mijn zoontje

Van mijn tiende tot mijn zeventiende heb ik op Aruba gewoond, daarna kwam ik terug in Nederland. Mijn moeder bleef daar. Mijn vader woont hier, maar met hem heb ik geen contact. Ik woonde overal in kleine kamertjes en heb een zoon gekregen. Maar omdat ik twee keer heb vastgezeten wil zijn moeder niet dat ik nog contact met hem heb.

“Ik ben dakloos. Met De Binnenvest werk ik hard aan een eigen woning, want dat is je basis (om je leven weer op te bouwen).”

Zeldzame spierziekte

In 2014 ben ik in Nieuwe Energie terechtgekomen. Voor mijn gevoel werd ik toen niet serieus genomen door mijn begeleiders. Ik bleek een zeldzame spierziekte te hebben, maar dat werd niet erkend. Ik was onrustig en ben uiteindelijk in het ziekenhuis beland. De ziekte gaat met ups en downs: als de ziekte mij aanvalt dan moet ik daarna alles opnieuw leren: praten, lopen, enzovoort.

Hard werken aan eigen woning

Na de eerste keer bij Nieuwe Energie heb ik op verschillende plekken gewoond. Ik had een nieuwe vriendin, maar dat liep ook niet goed. Nu ben ik dus helaas weer hier. Ik heb ditmaal mijn begeleiders kunnen kiezen. Met hen ben ik hard aan het werken aan een eigen woning. Inmiddels praat ik weer met de moeder van mijn zoon en weet ik dat het goed met hem gaat. Wat zal het mooi zijn als ik hem binnenkort in mijn eigen huis kan ontvangen.

U bent hier