'Ik streef naar een eigen huis waar ik mijn zonen kan ontvangen' - Theo

Deze tussenwoning is mijn tweede kans.

Tien jaar geleden ben ik gescheiden en ging het bergafwaarts met mij. Uiteindelijk belandde ik manisch-depressief in een psychiatrische inrichting. Na de behandeling kon ik terecht in een woning, maar het lukte me niet om daar te blijven. Bij De Binnenvest heb ik een tweede kans gekregen om terug te keren in de maatschappij.

Toen ik uit huis werd gezet ben ik bij Nieuwe Energie terechtgekomen en dat was eerlijk gezegd een schok voor mij: ik was niet thuis in de wereld van daklozen met onder andere drugs- en andere verslavingen. Ik moest leren om met andere bewoners om te gaan

Hulp en structuur

Al snel kreeg ik een maatschappelijk werker toegewezen en zij heeft me geweldig geholpen. Haar begeleiding verdient echt een pluim. Ze weet waarover ze praat en heeft veel geduld met me gehad. Ze bleef me pushen en dankzij haar zit ik nu in deze tussenwoning. Nu voer ik veel gesprekken en probeer ik stap voor stap structuur te krijgen in mijn leven. Maar ik heb nog niet voldoende omhanden, terwijl ik graag moe wil worden van werken, in plaats van niets doen.

Zelf koken

Ik heb altijd een goede baan bij de PTT gehad, maar ben ooit opgeleid tot kok-kelner. Ik help inmiddels bij het verzorgen van de maaltijden van zorgorganisatie Topaz. En elke avond kook ik mijn eigen potje dat ik opeet voor het acht uur-journaal. Na het verblijf in Nieuwe Energie waardeer ik dat des te meer! Ik maak altijd te veel macaroni en dat geef ik aan mijn buurmannen. Delen met elkaar, daar hecht ik waarde aan.

Korfbal

Korfbal is altijd mijn sport geweest, dat geven we binnen mijn familie van generatie op generatie door. Ik was vijf toen ik hiermee begon. Over een paar maanden hoop ik weer jeugdtrainingen te kunnen geven. Ik wil graag 18-, 19-jarigen begeleiden. Die gasten moet je een beetje aanvoelen en dan krijg je van alles van ze te horen, dat vind ik leuk.

Eigen plek

Ik heb twee zonen. Het gaat prima met hen, daar ben ik trots op. Ons contact is gelukkig goed, al moesten zij even wennen aan de situatie waarin ik zit. We spreken wekelijks af, dan krijg ik een knuffel van ze en gaan we even de stad in. Maar wat lijkt het me heerlijk om ze thuis te kunnen ontvangen. Een eigen plek, waar ik voor langere tijd met begeleiding kan wonen, daar streef ik naar. De Binnenvest geeft mij in deze tijdelijke tussenwoning een tweede kans om dat te bereiken.

U bent hier