Wat gebeurt er als je je aanmeldt?

Ben je (bijna) dakloos of heb je andere woonproblemen? Wij helpen je de regie weer over je leven te krijgen. Daarvoor bieden we begeleiding bij alles wat met wonen te maken heeft. Maar misschien wil je eerst graag weten wat je te wachten staat als je je bij ons aanmeldt? Als je direct meer wilt weten over Ambulante begeleiding, Opvang, Verblijf of Kosten, klik je rechts in het menu op de knop naar keuze.

Zo gaat het als je bij ons aanklopt

Je meldt je aan. Dat kun je doen door te bellen of gewoon bij ons binnen te lopen op een van de locaties. Samen checken we of je een binding met deze regio hebt en een legale verblijfsstatus. Ook checken we of je een beschikking of indicatie hebt.
Vervolgens heb je een gesprek met een medewerker van De Binnenvest. In dat gesprek kijken jullie waarbij je precies hulp nodig hebt. Ook vragen we hoe zelfredzaam je bent. 

Er is maar één doel van dit gesprek: de beste manier vinden die jou kan helpen. Ben je op je plek bij De Binnenvest? Of brengen we je in contact met een andere organisatie die gespecialiseerd is in jouw hulpvraag? Overigens: ben je acuut dakloos? Dan bieden we je de eerste nacht in ieder geval een slaapplek.

Hoe gaat het dan verder?

Als we samen aan de slag gaan krijg je een persoonlijke woonmaatschappelijk werker. Ook ga je deelnemen aan de Back On Trackgroep. Daarin werk je samen met anderen aan het op orde krijgen van de eerste praktische zaken. Je stelt een actieplan op, waarbij je woonmaatschappelijk werker je helpt. Daarin schrijf je op:

  • Wat zijn mijn doelen?
  • ​Welke acties moet ik daarvoor ondernemen?

Ook een krachteninventarisatie staat op het programma:

  • Welke eigenschappen of kwaliteiten heb je die kunnen helpen bij je herstel?
  • Wat heb je in het verleden geleerd of gedaan wat je nu zou kunnen helpen?
  • Zijn er zaken die je kunnen helpen bij je herstel (zoals je baan, je sociale netwerk, je voetbalteam)?

En krijg ik dan opvang?

Als je dakloos bent bieden we je opvang. Als je nog onderdak hebt, begeleiden we je in jouw woonsituatie. Mogelijk komen we er samen achter dat een beschermde woonvorm voor jou helpend zou kunnen zijn. Dan zoeken we voor jou een passende plek in een beschermde woonvorm van De Binnenvest.

Werken aan herstel

Je werkt aan de hand van je actieplan naar je hersteldoelen toe. Je woonmaatschappelijk werker begeleidt je daarbij. Ook is het mogelijk dat ook een groepswerker je helpt bij meer praktische zaken.
Als je doelen zijn bereikt en je weer zelfstandig verder kunt, nemen we hartelijk afscheid. Het is mogelijk om de eerste tijd laagdrempelig contact te houden.

U bent hier