Bezig zijn en niet de hele dag zitten

Druckerfonds

Het Druckerfonds zet zich in voor een verbonden samenleving in Leiden en omgeving. Zij steunen projecten voor en door mensen die er voor elkaar willen zijn en maken Leiden daarmee een stukje zorgzamer en gezelliger.

De Binnenvest dankt het H. L. Druckerfonds voor de gulle gift

De Binnenvest en het werk wat we op Nieuwe Energie doen, viel het fonds dit jaar op, en daarom kregen we afgelopen donderdag een cheque overhandigd van maar liefst €1000,- euro. Te besteden aan iets extra’s voor de bewoners van Nieuwe Energie.

Bezig zijn en niet de hele dag zitten

Geert Kers, locatiecoördinator van Nieuwe Energie, nam de cheque in ontvangst en ging het gesprek aan met de bewoners. “Waar willen jullie dit geld aan besteden?

De bewoners kwamen met mooie ideeën. “We willen meer bezig zijn, dingen doen. Niet de hele dag alleen maar zitten. En wachten.” Samen is bedacht om het geld te investeren in een gevulde spelletjes kast. Geert Kers: “Met de winter voor de deur is het belangrijk om ook binnen iets te doen te hebben. Er is nu niet eens pakje kaarten.”

Daarnaast willen ze met het overgebleven geld investeren in sportattributen. Alles om activiteit te bevorderen, want niks te doen hebben is voor niemand goed.

Benieuwd wat het H.L. Druckerfonds nog meer doet?

Neem hier een kijkje op hun website.