De Binnenvest

De Binnenvest bestaat sinds 1993 en is een stichting voor maatschappelijke opvang en wonen met ondersteuning, in de provincie Zuid-Holland.

Bij dak- en thuisloosheid

Bij (dreigende) dak- of thuisloosheid bieden wij de helpende hand. De Binnenvest ondersteunt mensen om hun kracht te (her)vinden en onder andere via zinvolle daginvulling hun leven weer op te bouwen. Indien mogelijk betrekken wij hierbij het eigen netwerk van onze cliënten. Ondersteuning wordt geboden via gespecialiseerd maatschappelijk werk en persoonlijke begeleiding. De Binnenvest werkt met de methodiek Krachtwerk

Organisatie

Onze organisatie bestaat uit ruim 200 professionals, die samen met ervaringsdeskundigen en zo'n 70 vrijwilligers jaarlijks ruim 1500 cliënten begeleiden. Verder werken we samen met tal van instellingen, zoals gemeenten, schuldhulpverleningsbureaus, maatschappelijk werk, GGZ, verslavingszorg en woningbouwverenigingen.

illustratie: drie groepen mensen met overlap; medewerkers, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers

Werkgebied

We zijn werkzaam in de hele provincie Zuid-Holland. Het grootste deel van het werkgebied is de regio Holland Rijnland met de gemeenten Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Daarnaast is De Binnenvest werkzaam in de regio Delfland, Westland en Oostland (DWO), bestaande uit de gemeenten Delft, Rijswijk, Westland, Midden-Delfland en Pijnacker-Nootdorp en de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Zoetermeer. 

Kaartje van werkgebied

Gebiedsteams en specialisme

De Binnenvest werkt met gebiedsteams die verschillende regio’s en of wijken onder hun verantwoordelijkheid hebben. Binnen deze teams werken professionals die bekend zijn met de begeleiding van personen die behoren tot diverse doelgroepen, leeftijden en hulpvragen. Binnen de generalistische teams zijn er specialisten. Zo heeft ieder gebiedsteam een specialist Forensische Zorg en jongeren specialist. 

Kwaliteit van zorg

De kwaliteit van zorg is een belangrijk onderwerp voor De Binnenvest. Uiteraard voldoen we aan alle wettelijke eisen die worden gesteld, maar we gaan zelfs een stapje verder. Bekijk hier onze kwaliteitscertificaten.

Privacyverklaring

Kijk voor meer informatie en onze volledige privacyverklaring hier.

Raad van Bestuur en Raad van Toezicht

De Raad van Bestuur en Raad van Toezicht werken samen aan de realisatie van de doelstellingen van De Binnenvest. Dit doen zij ieder vanuit de eigen rol.

Foto van Emmy Klooster voor de dag- en nachtopvang

Onze Directeur bestuurder is Emmy Klooster.

Benieuwd naar onze Raad van Toezicht? 

Graag stellen wij hier onze Raad van Toezicht aan u voor.

Contact

Cliënten
Bent u een cliënt en heeft u een klacht? Klik dan hier om te zien hoe u deze kunt indienen. Heeft u een algemene vraag? Bel dan het algemene nummer of stuur een bericht via het contactformulier

Professionals
Bent u professional en heeft u een vraag namens of over een cliënt? Bel dan het algemene nummer of stuur een bericht via het contactformulier

Pers, media en woordvoering
Bent u journalist en wilt u ons een vraag stellen? Mail dan naar het secretariaat van De Binnenvest secretariaat@debinnenvest.nl

Informatie organisatie

Heeft u een vraag over de organisatie? Neem dan contact op via onderstaande gegevens:

Stichting De Binnenvest

Morspad 6
2312 MM Leiden

Tel. 071 - 516 61 00

info@debinnenvest.nl

KvK: 41169071
AGB-code: 72 72 73 06

ANBI

Stichting De Binnenvest wordt door de belasting aangemerkt als een ANBI instelling. Via het RSIN nummer 802483380 kunt u ons opzoeken in het ANBI-register. 

Sinds 1 januari 2021 moet een algemeen nut beogende instelling (ANBI) gegevens publiceren op een eigen website.
Klik hier voor de informatie over 2022.