Daginvulling

In het herstel van onze cliënten is een zinvolle daginvulling van essentieel belang. Samen met de cliënt maken we een krachteninventarisatie; Waar liggen je talenten? Welke kennis heb je al? En wat zijn je ambities? Aan de hand van deze krachteninventarisatie gaan we samen kijken naar een passende plek binnen De Binnenvest of daarbuiten.

Toewerken naar doelen

De daginvulling past bij de mogelijkheden en kwaliteiten van de cliënt en werkt toe naar een of meer zelf gestelde doelen. Dat kan van alles zijn: werkritme krijgen, in een team samenwerken, leiding geven, ervaring opdoen, doorontwikkelen, enz. 

Voorbeelden van daginvulling

De veegploeg: Onderleiding van werkmeester Jelle maakt een groep van zo'n 13 deelnemers dagelijks een ronde door de binnenstad van Leiden om deze schoon te maken en houden. Het werk van de veegploeg is belangrijk voor de deelnemers én voor de stad en haar bewoners. 

De veegploeg loopt in Leiden

Samen aan de slag in de buurttuin: Een project van De Binnenvest en wooncorporatie Stek waarbij buurtgenoten, vrijwilligers en cliënten in Lisse samen verschillende (biologische) moestuinen aanleggen en onderhouden. 

Cliënt in Buurttuin Lisse

Het klussenteam: Het Klussenteam helpt bij het woonklaar maken van woningen voor cliënten van De Binnenvest. Schilderen, schuren, sausen, vloeren leggen, gordijnrails ophangen. Het klussenteam kan (bijna) alles! 

In de keuken: Of je nu ambitie hebt om de horeca in te gaan, graag een coördinerende rol vervuld, of juist een duidelijke taak uitvoert; er is altijd wel een passende plek in de keuken. Op verschillende locaties van De Binnenvest zijn er cliënten die maaltijden bereiden en uitserveren. 

Receptie: Voor de geboren gastheer of -vrouw is er een plekje bij de receptie van De Binnenvest op het Morspad. Deze plek wordt bemand door vrijwilligers en cliënten die dagelijks bezoekers welkom heten en de telefoon aannemen.

 

Tom bemand de receptie van het SPIL