Vrijwilliger bij De Binnenvest

Niemand hoeft aan de kant te staan, dat is het motto van De Binnenvest. En dat is niet voor niets, want veel cliënten kennen het gevoel aan de kant te staan maar al te goed: omdat ze dak- of thuisloos zijn (geweest), het contact met familie, vrienden en kennissen zijn kwijtgeraakt of omdat ze geen zinvolle dagbesteding meer hebben.

Als vrijwilliger deel je het gevoel dat niemand aan de kant hoeft te staan en ben je voor een cliënt de brug naar de samenleving. Dat kan op allerlei manieren. Denk aan samen iets leuks doen, hulp bieden bij het invullen van formulieren of een cursus geven. Maar ook bijvoorbeeld de onderhoud van diverse (moes)tuinen, maatijdbereiding, klussen of het maatjesproject.

 

Aanmelden als vrijwilliger?

We gaan graag met je in gesprek over welke vorm van vrijwilligerswerk er bij jou past. Afhankelijk van wat je gaat doen vragen we dat je je tussen de 2 en 20 uur per week inzet voor De Binnenvest.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger of eerst meer informatie? Neem dan contact op via vrijwilligers@debinnenvest.nl, of bel met 071-5166100

U bent hier

 

Vrijwilliger Til:

“Ik was gepensioneerd en wilde niet achter de geraniums zitten, dus ging ik op zoek bij de vrijwilligersmarkt in museum Volkenkunde. Al snel belandde ik bij het kraampje van De Binnenvest. Ik ben nu actief bij de schrijf- en tuingroep. Hier ontmoet ik bijzondere, leuke, gekke, moeilijke en interessante mensen, allemaal met hun eigen verhaal. Ik besef nu nog meer dat de mens kwetsbaar is en dat iedereen in principe in een dergelijke situatie kan belanden. Het geeft mij veel energie als ik zie dat mensen er toch vaak weer bovenop komen.”

Vrijwilliger Ron:

“Misschien is de belangrijkste reden om vrijwilliger te worden wel dat ik mij verplicht voel. Want wat de cliënten van De Binnenvest is overkomen, had mij ook kunnen gebeuren. Ik heb dus geluk gehad en dat geluk wil ik graag delen. Ik ben er trots op dat ik nu al bijna drie jaar teamcoach ben van het klussenteam. Uiteenlopende persoonlijkheden, achtergronden en ontwikkelingsprocessen weerhouden de mannen van dit team er niet van om in harmonie samen te werken en allemaal te groeien. Dat maakt het vrijwilligerswerk voor mij waardevol.”

Vrijwilliger Jessica:

“Loop je liever met een boogje om een zwerver heen? Is het eerste waaraan je denkt als je ‘dakloze’ hoort: drugsverslaafde, eng, gek of vies? Over dak- en thuislozen bestaan helaas veel vooroordelen. Ik was juist nieuwsgierig. Als vrijwilliger leer ik hen nu beter kennen. Ik zie geen uitschot of ontspoorden. Ik zie vrolijke mensen met originele ideeën, creatieve teksten en een verhaal. Elke vrijdag voel ik me welkom bij de schrijfclub, waar het nieuwsblad Inkt wordt gemaakt. De teksten zijn prachtig! Vrolijkheid, humor en ernst wisselen elkaar moeiteloos af. Zo leer ook ik elke week bij!”