De Binnenvest blijft actief binnen Tom in de buurt

Tom in de buurt

Goed nieuws voor de inwoners van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Daar blijft zorg en ondersteuning voor volwassenen toegankelijk via Tom in de buurt. Tom in de buurt is al sinds 2015 actief in deze gemeenten. Samen met ActiVite, Kwadraad, Gemiva, Kwintes en Wmo Maatwerk/Ipse de Bruggen blijft De Binnenvest actief binnen Tom in de buurt.

Ondersteuning

Inwoners die ondersteuning nodig hebben op diverse levensgebieden, kunnen daarvoor hulp krijgen. Om deze hulp en ondersteuning te kunnen bieden hebben de genoemde gemeenten contracten met diverse organisaties met gespecialiseerde medewerkers.

Vanaf 1 januari 2022 kunnen inwoners voor ondersteuning gewoon weer terecht bij Tom in de buurt. 

Wmo-voorzieningen

Achter de schermen is er veel veranderd, maar de cliënt zal hier weinig van merken. Tom in de buurt blijft dus vertrouwd: inwoners kunnen nog steeds aankloppen voor hulp bij allerlei levensvragen. Denk aan hulp bij relaties, mantelzorg, dagbesteding, eenzaamheid, rouw, verlies of begeleiding als iemand bijvoorbeeld dementie, autisme, niet aangeboren hersenletsel (NAH), een licht verstandelijke beperking of psychische problemen heeft.

Vanaf 2022 kunnen inwoners ook met vragen en meldingen over Wmo bij Tom in de buurt terecht. 

Lees de volledige nieuwsberichten op de websites van de gemeente Alphen aan den RijnNieuwkoop en Kaag en Braassem.

Hulp nodig?

Kijk voor meer informatie op: www.tomindebuurt.nl