Een warm welkom voor ieder kind

Kinderpostzegels

Kinderpostzegels kennen we allemaal, maar wat gebeurt er met het geld dat wordt opgehaald met de verkoop? De Binnenvest kan erover mee praten en is ongelofelijk blij met de 600 ‘Warm Welkom’-tassen die dit jaar zijn gedoneerd door Stichting Kinderpostzegels.

Als je wel wat extra's kan gebruiken

Ieder jaar komen ruim 8.500 kinderen met hun moeder of vader in een daklozen- of vrouwenopvangcentrum terecht. Vaak komen ze uit een situatie waar ze halsoverkop weg moeten en zo komen ze met weinig spullen aan bij de opvang. De kinderen zijn uit hun vertrouwde omgeving gehaald. Weg van hun school, vriendjes, huisdier en eigen spullen. 

Stichting Kinderpostzegels schenkt opvangcentra daarom 'Warm Welkom’-tassen. En geeft deze kinderen daarmee het gevoel dat ze óók belangrijk zijn, dat ze wél welkom zijn.

De 'Warm Welkom'-tas

De ‘Warm Welkom’-tas is gevuld met fijne en nuttige spullen waaronder een knuffel, een zacht dekentje en een brief geschreven door lotgenootjes. Het helpt hen zich iets beter thuis te voelen. Aan elke leeftijd is gedacht. Zo heb je een rugzak voor kinderen van 0-3, 4-9 en 10-18 jaar.

Ook voor begeleiders voor wie het soms lastig is om het ijs te breken is de ‘Warm Welkom’-tas een fijne manier om makkelijker contact te maken met de kinderen.

De Binnenvest in ontzettend blij met dit mooie initiatief en bedankt Stichting Kinderpostzegels en haar donateurs. Hier kunnen we heel wat kinderen een warm welkom mee heten.

Zelf een kind in de opvang een warm welkom geven?

Doneren kan hier.