Ik ben dakloos

Als je om wat voor een reden dan ook dak- of thuisloos bent geraakt, kijken we samen met de gemeente of we je kunnen helpen je leven weer op de rit te krijgen.

1. Opvang in eigen omgeving

Wanneer je in aanmerking komt voor opvang bij De Binnenvest gaan opzoek naar een geschikte plek om tijdelijk te verblijven. Deze plek is het liefst in je eigen, vertrouwde omgeving. Je hebt al genoeg problemen, dan wil je niet ook nog worden weggehaald uit je eigen wijk, je eigen netwerk en uit een 'normaal' huis.

We zoeken dus naar opvangplek die zo dicht mogelijk staat bij het normale wonen, zodat je meer grip kunt krijgen op je leven en zo normaal mogelijk verder kunt blijven gaan.

Illustratie man omweg naar huis in eigen omgeving

2. Begeleiding

Heb je geen inkomsten? Dan kunnen we je helpen om je inkomen te herstellen. Samen maken we een plan, zodat je weer grip krijgt op je leven.

Ook als je naast je woonprobleem een verslaving of schulden hebt, eenzaamheid ervaart of psychische ondersteuning zou willen ontvangen, kunnen we je verder helpen. 

De begeleiding die we bieden is zoveel mogelijk ambulant. Dat wil zeggen dat we naar jou toe gaan en jij niet naar ons toe hoeft te komen.

 

Illustratie; plattegrond met weg naar huisje

Wat moet ik nu doen?

Allereerst is het belangrijk om te kijken of jij in aanmerking komt voor hulp van De Binnenvest. De Binnenvest kan alleen mensen verder helpen die naast een woonprobleem ook andere problemen hebben. Denk aan geldproblemen, verslaving of mentale problemen.

Denk jij dat je in aanmerking komt voor hulp van De Binnenvest? Bel of kom langs bij de lokale toegang van jouw regio. Zij kijken hoe ze je zo goed mogelijk (verder) kunnen helpen. 

Kijk hier voor het telefoonnummer of een locatie bij jou in de buurt