Ik ben dakloos

Als je geen plek hebt om te wonen of te logeren, kun je hulp krijgen van De Binnenvest. Hiervoor moet je eerst langs de Lokale Toegang van je gemeente. Daar wordt gekeken wie het beste kan helpen je leven weer op de rit te krijgen. Dit kan De Binnenvest zijn, maar ook een andere organisatie. 

Lokale Toegang per gemeente

Wat doet De Binnenvest?

De Binnenvest ondersteunt mensen die naast een woonprobleem ook andere problemen hebben. Denk aan geldproblemen, verslaving of psychische problemen.

Opvang in eigen omgeving

Wanneer je in aanmerking komt voor ondersteuning van De Binnenvest gaan we op zoek naar een geschikte opvangplek om tijdelijk te verblijven. Deze plek is het liefst in je eigen, vertrouwde omgeving.

We hebben opvangplekken in verschillende gemeenten en wijken in de provincie Zuid-Holland.

Illustratie man omweg naar huis in eigen omgeving

Grip op je leven

De Binnenvest biedt begeleiding daar waar jij dat nodig hebt. Je werkt toe naar een passende plek om te wonen, maar jij beslist waar je aan wilt werken. In het begin zullen dit vooral praktische zaken zijn. Denk aan het aanvragen van een DigiD en een uitkering of het regelen van verzekeringen. 

De begeleiding die we bieden is zoveel mogelijk ambulant. Dat wil zeggen dat we naar jou toe gaan en jij niet naar ons toe hoeft te komen.
 

Een passende plek om te wonen

De volgende stap is een plek waar je langer kunt verblijven. Dit kan een eigen woning zijn, of een ander soort woonvorm (als tussenstap). We hebben verschillende kleinschalige woonvormen. Zo is er voor iedereen een passende plek om te wonen.

Wat moet ik nu doen?

Bel of kom langs bij de Lokale Toegang van jouw gemeente. Zij kijken hoe ze je zo goed mogelijk (verder) kunnen helpen. 

Lokale Toegang per gemeente