Op bezoek bij Henk in de ECO-tuin

Henk in het groen met kip in zijn hand

Collega's Denise en Carmen hadden het genoegen om een kijkje te mogen nemen op de werkplaats van Henk. Henk is een zachtaardige sociale man met gouden handen die wij mogen begeleiden. Henk vertelde Denise en Carmen vaker met enthousiasme over de ECO tuin van de DZB, waar hij elke dinsdag en donderdag aan de slag is. "Kom anders een keer langs."

Carmen: "Daar stonden we dan op maandag ochtend. Lopend over het grindpand met overal groen om ons heen snap ik direct waarom Henk zo blij wordt van deze plek. Hij leidt ons rond op het terrein en laat ons een grote houten blokhut zien die hij vanaf de grond zelf opgebouwd heeft. Nu ben ik de keuken aan het plaatsen zegt hij als we binnen stappen en overvallen worden door de heerlijke geur van vers hout. De ECO-tuin is een plek van alle markten thuis, precies zoals Henk ook is. Het leukst vindt hij de technische werkzaamheden, dat is waar hij in uit blinkt. Naast houtbewerking kunnen de mensen bezig zijn in de groenvoorziening, in de kassen geurt het naar kruiden en buiten zijn de aardbijenplantjes net geplant. Er is een recycleplaats en dus een plek voor houtbewerking.

Henk opent een hek, we staan tussen 130 nieuwsgierige kippen die ons omsingelen. De diertjes hebben zeeën van ruimte, maar liefst 1000 vierkante meter. Met een lach op zijn gezicht verteld Henk dat hij de kippen fantastisch vindt. Twee blinken er uit, haan Henk en haan Arie.

Aan het eind van het bezoek krijg ik een doosje eieren in mijn handen gedrukt. Henk gaat verder met het installeren van de keuken en zwaait me met een lach op zijn gezicht uit. Voldaan rijd ik van het terrein, blij met m’n doosje verse eieren op de achterbank, blij dat Henk zulke mooie stappen in zijn herstel maakt en blij dat hij deze momenten met ons wil delen."

Doos met bruine en witte eieren in groen grasveld