De vloer op

groepswerkers Bianca en John bij een kar in de gang van het Sociaal Pension

Afgelopen tijd liepen onze managers mee in verschillende teams en locaties van De Binnenvest. Elkaar ontmoeten, vragen stellen, meedoen. Er ontstonden goede gesprekken, nieuwe inzichten en bijzondere verbindingen. Manager Ambulante begeleiding Jessica was te vinden in ons Sociaal Pension in Leiden en ging daarna met beheerder Dick op pad in Roelofarendsveen. Wat gebeurd er zoal op het Sociaal Pension en wat doet een ambulant technisch beheerder? 

“Mijn dag begon op het Sociaal Pension. Daar worden 'prettig wonen rondes' georganiseerd. Ik liep een ochtend mee met collega’s Bianca en John. Het was een bijzondere ronde. Wat een integere manier van werken zie je daar; zachtjes kloppen, zij aan zij en met veel geduld worden de mensen gemotiveerd om de kamer op te ruimen. Alles wordt goed bijgehouden, zodat de mentor samen met de bewoner kan doorpakken. Wanneer het niet goed gaat met iemand dan zie je dat eigenlijk direct terug in de kamer.  

Met maatschappelijk werker Jeroen bespraken we een incident uit de nacht. Wanneer er iets voorvalt wordt er een plan gemaakt en worden ketenpartners op de hoogte gebracht. De andere bewoners worden ook geïnformeerd en krijgen de ruimte om hun verhaal te doen. Mooi hoe er oog is voor iedereen!  

Na het ochtendprogramma vertrek ik samen met beheerder Dick in de wagen. We bezoeken verschillende panden en spreken met de bewoners. Bij de scheve huisjes in Leiden is een brandje gesticht, de dader is onbekend. Ter plekke praten we met de mensen. Wanneer zij aanstalten maken om op te ruimen, gaan wij weer door. Dick gaat van de week nog even langs om te checken of alles weg is.   

We vervolgen onze reis naar Roelofarendsveen. Onderweg stoppen we nog op een van onze woonlocaties in Leiden. We inspecteren daar twee woningen.  

In Roelofarendsveen hangen we een postbak op, zodat de bewoners een eigen vakje hebben voor de post. Daarna brengen we nog verf naar een nieuwe locatie. Het is een mooie plek.  

We eindigen weer in Leiden op een markante plek. Vroeger was dit een hotel en dat zie je nog.  

Conclusie van de dag: wat hebben wij toch een leuk en divers werk waarin ieder met zijn eigen werkzaamheden bijdraagt aan het grotere deel: een fijne plek voor onze cliënten."